nyår eller nått

Usch jag känner att jag lever i en bubbla just nu, ensam i min alldeles egna bubbla. Jag vill vara ensam i min bubbla men samtidigt hatar känslan av att vara där själv, jag vill ha nån i närheten som jag vet att den personen kommer alltid vara i min bubbla. Personen ska vara där även om den inte är där fysiskt. Jag vill känna att att det är någon där även när jag är helt själv och vill vara helt själv. Jag hatar och jag jag älskar min bubbla som jag lever i just nu.


döden?

Ibland tänker jag mycket på döden. Jag tänker inte så mycket på själva döden utan hur jag skulle reagera om någon nära till mig dog eller hur min familj och mina vänner skulle reagera om jag dog. Inte för att jag skulle vilja se det med egna ögon för jag vill fortsätta leva och jag vill att mina vänner fortfarande ska leva. Men när jag väl har kommit in på den tanken så har jag svårt att släppa den och då ligger jag och tänker på sånt där jättelänge. Hemskt jag vet!
Nått som får mig på "bättre" humör eller nått som jag inte kan sluta att göra när jag är på detta humör är att lyssna på sjukt sorlig musik, titta på sjukt sorliga klipp på youtube eller titta en sorlig film. Knäppt men sant.


Fame

Eftermiddagen har spenderats på bla östgötateatern för att spana in repetionerna till Fame som estettreorna gör. Det verkade se ut som om det skulle kunna bli bra det där. Jag fick även en fin Fame tröja till min musikaltröjsamling. Sem blev det att först träffa Linus och sen dra ner till stationen för att möta David som kom med tåget. På väg hem till Davids mormor så började vårt påhittande av en historia som vi inte är klara med än. Jag fick höra samma sak som jag har fått höra dom senaste två åren kanske att jag inte kan räknas som tjej. Som David sa så är jag en kille med för mycket östrogen. Och där började vår fantasi flöda lite och våra vilda fantasier om styltan som låg under Davids  mormors balkong startade allt. Och medan vi drack saft kom vi upp med en massa kul saker som man inte ens kan tänka sig att nån kan komma på. Askul alltså. Mycket skratt. Jag diggar mina pojkar!

 

 

 

 


The Notebook

Jag såg färdigt The Notebook idag. Jag var förbered på att jag skulle gråta ögonen ur mig för det är den bilden jag har fått när folk har betättat om film. Men det kom inte en ända tår. Kanske var det för att jag såg den i stycken, alltså jag såg filmen med en massa pauser och en massa långa pauser. Men framför allt så tror jag det var för att jag inte tyckte det var så snyffitigt av sig. Visst om man var på det humöret så skulle säker en och annan tår tränga fram men jag tyckte det inte var en självklar tjutarfilm. Jaja nu har jag iaf sett den, det kändes som ett måste att se den.



Nu har jag börjat titta på "Where the wild things are". Den verkar vara bra så jag ska försöka titta färdigt på den ikväll och reparera mitt onda knä.

Filmkväll

Igår kväll var jag hos Josefine. Jag var där med Linus, Jessica och Johan. Vi skulle bara ha det mysigt och titta på film. Jag, Johan och Linus hade tagit med oss en massa film då vi visste att Josefines filmutbud inte var så stort. Det tog säkert en timme att välja vad vi skulle se, ja det tog iaf en halvtimme. Tillslut kom vi fram till att vi skulle se Zodiac. Den var lång med faktiskt helt okej. Vi hade tänkt att vi skulle se minst två filmer men när den första var slut så kunde vi inte komma fram till vilken film vi skulle se och ingen orkade riktigt ta tag i det så det blev att vi satt i soffan och pratade en hel del. Sen blev folk trötta och Jessica och Johan drog hem. Jag och Linus var kvar i kanske en halvtimme timma se kände vi alla tre att det var dags att dra hem. När jag och Linus kom ut på vägen och klev på cyklarna för att cykla hem så hörde vi hur nått pös.. vi kollade ner och då hade mitt däck spruckigt. Så klockan typ halv två på natten hade jag fått punka, mamma hade druckigt så hon kunde inte komma och plocka upp mig och sista spårvagnen hade typ gått. Lyckat värre. Tillslut fick jag tag på Johan (min bror inte Jessicas pojkvän:P) och vi hade sällskap hem.

Nu ska jag förbereda mig för match. Ska enda till Linghem och spela lite fotboll. Kul va?

film film film

Jag har bestämt mig för att jag ska titta på minst en film om dan. Eller jag ska försöka hinna se minst en film per dag. Helst ska det vara en ny film, alltså en ny film för mig, en film som jag aldrig har sett förut. Men jag kan också tillåta mig själv att titta på en film som jag såg för flera år sen bara för att fräscha upp minnet liksom. Sen vad jag gör med filmerna vet jag inte. Jag kanske försöker skriva nått om dom här. Typ tipsar om bra film och dålig film. Vad ni ska se och vad ni ska se upp för, så att ni inte slösar pengar på nått som inte är att ha. Än så länge har jag en film som jag rekomenderar varmt, en film som jag såg i tisdags kväll. Filmens namn är "Prayers for Bobby".



"Prayers for Bobby" är en film som är baserad på en sann berättelse. Den handlar om Bobby som inser att han är homosexuell. Då han lever i en familj där mamman är väldigt kristen och följer bibeln till punkt och pricka så är han rädd för att erkänna sin läggning både för sig själv och sin familj, speciellt då för hans mamma. Tillslut orkar han inte hålla det hemligt längre och familjen får reda på hans "synd". Mamman har väldigt svårt att acceptera hennes Bobby och hans läggning och det skapar ett inre kaos hos Bobby och han orkar tillslut inte leva sitt liv.
Det är en berättelse om hur svårt det kan vara att bryta sina fördomar och ännu mer hur svårt det är att leva när folk vägrar att vara öppna och lyssna på varandra. Då en hemsk utgång är det enda alternativ för att få någon att öppna sina ögon och börja förstå vad allt egentligen handlar om.
En film som är värd att se och kan få upp dina ögon för vad saker och ting verkligen handlar om.

En film ni ska se upp för är "A numbers Game".



"A numbers game" tror jag ska handla om kärlek och hur man bygger upp ett företag. Då filmen var väldigt kort, bara en timme och en kvart, så kändes allt väldigt ihoppackat. Man fick inget grepp om vad filmen egentligen handlade om utan man fattade lika lite i slutet som i man gjorde i början. Huvudkaraktärerna, Neal och Catherine, var antingen för mycket eller inget alls. Man fick ingen relation till dom och dom verkade inte ha mycket vettigt att säga heller. Ingen vidare story om man ens kan kalla det en riktig story. Usch nej inget jag rekomenderar om det inte är så att ni ska ha en filmkväll och titta på dåliga filmer.


Okej jag kanske inte är världens bästa på att recensera men jag gör ett försök iaf. Sen får vi se hur det går med det i fortsättningen. Men ett som är säkert är att ni måste se "Prayers for Bobby" innan ni dör..:P

tummen upp

Sjukt äckligt väder ute idag och jag är också äckligt trött. Jag hatar verkligen tidiga mornar men det visste ni ju redan.

Jag flyttar ju typ hemifrån till hösten. Eller ja jag flyttar till skolan. Jag måste gå här på Marieborg en termin till för att fixa upp min närvaro som inte fanns förra hösten. Så jag känner att jag måste komma hemmifårn för jag klara inte att bo hemma längre så jag ska flytta ut till internatet här. Få bli lite självständig. Sen till våren har jag tankar på att flytta ner till Malmö för att kanske plugga lite fristående kurser. Sen till hösten om typ ett år så funderar jag stark på att söka till en folkhögskola som har kurser där man kan bli biståndsarbetare och få göra sin praktik runt Victoriasjön i Afrika. Jag har alltid drömt om att få åka till afrika så varför inte ta chansen? Sen har jag ju alltid velat bo i England. Jag kanske kan få in det på något sätt det med. Om jag lyckas få ett jobb så kanske jag skiter i Malmö och drar till London istället. Usch jag har för många drömmar. Eller det är väl inte fel med att ha många drömmar men det är lite segt när man har lite svårare att förverkliga dom. Jag får jobba med att få mina drömmar att bli verkliga för annars kommer jag att vara ledsen på mig själv när jag blir gammal. Så det så!

uppåt?

jag har lite lätt träningsvärk i ljumskar och lår idag från matchen igår. Jag är fortfarande sjukt nöjd med min insats. Jag menar även om jag inte hade supermycket att göra så kände jag verkligen hur rätt jag kom in i alla situationer. Det känns bra när det går som räls, när man bara gör utan att behöva tänka. Så fort man tar första klivet mot bollen så fylls hela kroppen av den känslan av att den där bollen kommer inte gå i mål för jag kommer rädda den eller få bort den innan den gör det. Så underbart. Visst finns det fortfarande saker som jag kunde gjort bättre och allt det där för jag är ju ändå rätt matchotränad. Men man ska väl njuta av känslan av att det gått bra eller hur? och det skadar ju faktiskt inte att gå igenom det man gjorde bra ett par gånger i huvudet och känna den känslan man hade när man stod ute på plan och allt kändes såå rätt. Jag har inte känt den känslan på, jag vet inte hur länge. Mycket möjligt att jag inte har känt så här sen under dom bästa åren i Eneby och det är typ 6-7 år sen så det är på tiden. Det känns som jag har en formkurva som har bestämmt sig för att gå uppåt för en gång skull och det känns underbart bra:D


for hopp in all its glory

Idag har varit en helt okej dag. Jag gick i skolan som vanligt. Hade natur, matte och historia, fick faktiskt känna mig rätt smart fast det har jag fått gjort många gånger det här året. Jag gick mot bussen och kände mig rätt nöjd med skoldagen och var väldigt nöjd med att det var helg.

Jag åkte hem och fixade mig lite. Bytte lite klädder och sånt där smått för att sedan åka till stan och skandiateatern för att fixa lite med ljus inför pappornas spelning. Mitt i allt det här så ringde Linus. Vi bestämde att vi skulle ses en stund eftersom klockan var typ fem och spelningen inte började förrens klockan nio och jag hade inget bättre för mig. Vi träffades och satt en stund och snackade i hörsalsparken. Sen drog vi och käkade och snackade och snackade. Vi satt och snackade så mycket att dom hann stänga och vi fick gå ut genom nån konstig dörr eftersom dom vanliga dörrarna var låsta. Vi bestämde också att Linus skulle hänga med och lyssna på papporna.

Linus höll mig sällskap tillsammans med Mathilda och Maja uppe vid ljusbordet. Maja var även med och gästspelade duktig som hon är:D. Jag och Linus stod och dansade och hade rätt kul även om båda blev rätt trötta mot slutet.

Sen tog jag en lång promenad hem. En jobbig lång promenad hem eftersom jag hade ont i fotsulorna och vaderna hela vägen men då är det extra skönta att komma hem. När jag kom hem var det sånär som på tomt. Den enda som var hemma var katten Lo, en av våra katter. Jag hoppade direkt in i duschen och tog en lång skön varm dusch. Nu ligger jag här i min säng med Lo vid min sida. Jag har ren pyjamas, nya lakan och så är jag nyduschad. Så himla skönt. Undebart!!




I wonder how it feels to be famous
But wonder is as far as I will go
Because I'd probably lose myself in all the Pictures
And end up being someone I don't know.

So it's probably best I stay in Indiana
Just dreaming of the world as it should be
Where every day is a battle to convince myself
I'm glad she never fell in love with me

påsklov

Nu har snart hela påsklovet gått. Det har varit ett bra lov. Jag var i Kalmar några dagar och hälsade på Sara och Pax. Vi åt så sjukt mycket godis så att det finns inte. Gott gott var det. I tisdags var jag på O'learys med Assi och pappa och kollade på Barcelona-Arsenal. Jag fick reda på då att Arsenal verkligen har bäddat in sig i mitt hjärta. För under hela den här tiden har jag typ hejjat på Barca och självklart hejjat på Arsenal. Nu när dom möttes och jag fortfarande hejjade på Arsenal när dom i stort sätt redan hade förlorat så vet man ju vart hjärtat ligger, men iaf.
Sen har jag varit hos Emma och bakat bullar, har haft kusin Jonas på besök. Ikväll blir det att träffa en massa kul folk och imorgon är det match i Malmslätt, Linköping. På måndas så börjar man skolan igen, yey.


vår på g


mycket promenader med Sara i Kalmar


Ken kompis det är ok. Abo. Gitta. Fan haru ciggeller


Jonas och jag kollade på en massa kort och pratade minnen:D

drömmar

Jag har upptäckt att jag drömmer väldigt mycket när jag sover i en skön säng någon annan stans än hemma. Inatt drömde jag om en helig källare och sedan också om den kommande balen (som är för 3:orna) där jag och en kompis smög in. Fast det här året var det tydligen ingen bal i den bemärkelsen att man skulle ha kostym och klänning utan det var en maskerad. Vissa kom i klänning medan vissa kunde komma i typ vanliga kläder eller så var dom utklädda. En kompis hade helt plötsligt fått en grön enäggstvilling och jag hade en lila klänning på mig. Medan jag satt bredvid en Linus som inte hade tagit studenten än så spanade jag efter folk som jag längtat efter att få se i fin klänning så. När inte dom dök så sprang jag iväg och letade efter dom. Jag hittade dom tillslut och dom var på väg att döda några ettor för att dom treorna skulle kunan få gå på balen. Jag talade då vett i dom genom att typ säga att ettorna ändå skulle vinna eftersom dom nu hade tappat all respekt för treorna eftersom dom ändå snart skulle sluta på skolan och då följde folket mitt med till flygeln och var med på balen.

Nu sitter jag inne i Pax och Saras lägenhet och det regnar ute. Jag och Sara var ute och gick förut och det var riktigt skönt även om det var lite kyligt och det började regna när vi var på väg hem. Ikväll ska vi äta kykling och potatisgratäng. MUMS!!


vår

Jag älskar våren. Oftast iaf. Jag älskar när det bara blir ljusare och ljusare och när det bara blir grönare och grönare. Känslan av lycka och välbefinnande jag känner är så sjukt skön. Men samtidigt så väcker också våren en massa minnen. Det är bra minnen så det gör inget att jag minns det men den påminner mig om tider då jag var sjukt lycklig. Och jag har alltid en förmåga att leva i det förflutna och tro att det aldrig kommer bli så bra som det var. Men underbara minnen är det iaf. Känslan av att det snart är sommarlov är man gick på låg och mellanstadiet, Skivarp och all tid där, musikalerna, då inte bara den jag var med utan också RENT och Grease. Hur fotbollssäsomgem sakta kommer smygande (det gör den iofs fortfarande men jag var mer förväntansfull förr i tiden). Allt deta var helt underbart. Tider då jag var väldigt lycklig och jag hoppas att jag kommer att få mer sådana associationer under mitt liv så att när våren kommer så kan jag tänka tillbaka på ännu fler lyckliga stunder. Det vore väl helt underbart? Precis så underbart som det faktum att våren är här och sommarn sakta smyger sig på.



RSS 2.0